Hoppa till sidans innehåll

Träningsstart med Fridykningsskoj

04 SEP 2020 20:44
Nu har terminen äntligen startat och vi vill då uppmärksamma detta genom att prata lite med våra fridykare i fridykningsskoj. Fridykningsskoj är gruppen för våra yngsta fridykare tillsammans med en vuxen. Dessa tränar på vattenvanan och simkunnighete
  • Uppdaterad: 04 SEP 2020 20:44

Nu har den efterlängtade terminen äntligen startat. Våra nya fridykare i fridykningsskoj har idag fått öva på att se i masken och andas genom snorkeln, detta gjorde vi genom att leta efter föremål i trappan. De har också fått träna på fensim så det skvätte ordentligt. 

Våra rutinerade fridykningsskojs föräldrar tycker att det kommer att bli kul att få komma in i sin fredagsrutin igen samt att de ser fram emot att testa den nyinköpta utrustningen som visade sig fungera fenomenalt.

 

På grund av dessa tider med COVID-19 har vi behövt förändra vårt tänk en del inför denna terminen, men vi har många nya som gamla fridykare som fortfarande vill vara med oss och träna. Den stora förändringen i fridykningsskoj är att varje fridykare tar med sig en vuxen ner i vattnet så att vi kan sprida ut fridykarna över hela våran träningsyta för att vi inte ska komma för nära varandra under träningen. Det som gör våran träning i alla grupperna lite krångligare i år än andra år ang. restriktionerna för COVID-19 är att vi inte längre lånar ut utrustning på plats utan att alla som behöver låna får boka för en hel termin och ansvara för den mellan träningarna. Vi har också behövt tänka till angående övningar där man hamnar på väldigt nära håll. Vi har också behövt tänka igenom vilka övningar vi bör undvika eller förändra för att träningen ska bli COVID-19 säkrare. 

 

Våran nya fridykarinstruktör tycker det är roligt att få vara med och inspirera barnen till att fridyka genom lek. Fridykarna var väldigt spralliga och ivriga för att få börja träna men det varit roligt att träffa så många fridykare, små som stora. Starten är som vanligt rolig men intensiv, det är alltid roligt med nya utmaningar. Något som gör starten ännu härligare är att vi har nya fridykarinstruktörer som vill hjälpa till att utbilda nya fridykare säger våra äldre instruktörer.

 

Skribent: Amanda Liehl
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Jönköpings DK Isopoda - Sportdykning
Tommy Lööf, Grönagatan 59 A
55336 Jönköping

Kontakt:
Tel: +46705359433
E-post: This is a mailto link

Se all info