Hoppa till sidans innehåll

Fridykningsskoj


Ledare: Ammi, Sofia & Emelie

Gruppen för våra yngsta (6 - 9 år) fridykare heter Fridykningsskoj. Fridykningsskoj är en verksamhet för barn tillsammans med en vuxen. För att börja i denna grupp bör barnet gilla att vara i vatten men behöver inte kunna simma. 

Gruppen är mestadels på flaket i sportbassängen (vattendjup 1,40 - 1,60 m) men 2 - 3 gånger/termin är vi i hoppbassäng (vattendjup 3,5 - 5 m).

Vi är två fridykarinstruktörer som förbereder och leder gruppen men eftersom det kan vara stor skillnad på fridykarnas kunskaper så ser vi oss som handledare som ska se till att varje fridykare utvecklas på sin egen nivå och sina villkor. Vi inspirera och handleder fridykaren och den vuxne som är med att vidareutvecklas, sedan fortsätter den vuxne att peppa fridykaren till fortsatt träning och vi kan ägna oss åt nästa fridykare.

På fridykningsskoj utforskar vi tillsammans (både barn, vuxen och ledare) vattnets egenskaper och möjligheter. Vi bygger upp vattenvana och vattensäkerhet genom samvaro, lek och lärande. Fridykaren får lära sig om utrustningen, hur man simmar med fenor, mask och hur man andas i snorkeln. När eleven är bekväm med att använda utrustningen prövar vi att tömma snorkel och även på nedvikningsteknik, fensim under vattenytan och olika sätt att ta sig i vattnet med fridykarutrustningen. Vi jobbar också med övningar utan fridykarutrustning för att bygga upp vattenvana och vattensäkerhet det kan vara övningar så som att kunna, flyta på rygg, vända i vattnet från magläge till ryggläge, hoppa från kanten så att huvudet kommer under vattnet och vända tillbaka dit man kom ifrån. Vi jobbar också med att lära oss om hur man undviker faror i och i samband med vatten.

Vi hoppas att Fridykningsskoj blir starten på ett livslångt vattenäventyr där barn och vuxen tillsammans utforskar vattnets egenskaper och möjligheter!

 

Uppdaterad: 14 JUN 2020 15:09 Skribent: Amanda Liehl
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Jönköpings DK Isopoda - Sportdykning
Tommy Lööf, Grönagatan 59 A
55336 Jönköping

Kontakt:
Tel: +46705359433
E-post: This is a mailto link

Se all info