Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Nu passar vi på att önska alla idrottsvänner en glad sommar!
 
Sportscamp är inget nytt i Strömsnäsbruk i Markaryds kommun, det har nämligen varit en återkommande sommarlovsaktivitet för barn och ungdomar i elva år. Nytt för i år är däremot Parasportcamp.
 
Första veckan på sommarlovet genomförs basketskolan av Oskarshamns Basketbollklubb tillsammans med Oskarshamn kommun, något som varit en återkommande sommarlovsaktivitet för barnen sedan 1996.
 
Centerpartiets Annie Lööf besökte nyligen Furulidshallen i Aneby. Från Aneby SK deltog Kenneth Råsberg, Sören Aronsson och Niklas Lindberg. Besöket skedde på eget initiativ från partiledaren som var intresserad att veta mer om den nya inomhushalle...
 
Vi söker en idrottskonsulent, tillsvidareanställning på 100%, till Kalmar län med placering i Västervik. Arbetsområdet är främst Västervik med kringliggande kommuner.
 
Årligen möter RF-SISU Småland förtroendevalda och tjänstepersoner i många av Smålands kommuner. Nyligen mötte vi Habo kommun för goda diskussioner om den lokala idrotten.
 
Vi söker en idrottskonsulent, tillsvidareanställning på 100%, till Kronobergs län med placering på kansliet i Växjö. Arbetsområdet är främst Tingsryd och Växjö kommuner.
 
Stipendiefonden är till för stöd till Parasportverksamhet i Kalmar län. Stipendiet som delas ut är en gåva från Föreningen Regionlabbet för idrott och hälsa. 2021 års stipendiat är Benny Jonsson som bedriver ett parasportlag i fotboll i Kalmar FF.
 
Vilka idrottsfrågor är heta inför valet i höst? I Nybro (5/5) och Växjö (16/5) genomförs panelsamtal där kommunens politiker svarar på dina frågor. Ta chansen!
 
RF-SISU Småland bjuder in till en digital informationsträff den 4 maj om trygg idrott för dig som anställd eller förtroendevald på ett SDF.
 
RF-SISU Småland genomförde ordinarie distriktsidrottsmöte i lördags (9/4). 23 SDF med ca 40 personer närvarade i Växjö. Roger Ödebrink fortsätter som ordförande och Susanne Linnér är ny i styrelsen.
 
I Jönköpingsföreningen IK Tord vill man nu bygga en hållbar organisation för sin ungdomsverksamhet. Ett steg i arbetet är att använda sig av en föreningscoach som ska sätta fart på bland annat värdegrundsarbetet i föreningen.
 
Vill din idrottsförening göra en insats för barn och ungdomar som flytt kriget i Ukraina? Då kan ni söka stöd från RF-SISU Småland för att skapa meningsfulla aktiviteter.
 
I tisdags genomfördes Idrottsforum Jönköping för fjärde gången. Huskvarna Folkets Park var lokalen och diskussionerna var givande och initierade. Största applåden fick Jönköpings medaljörer från Paralympics!
 
I de den lilla orten Åby med omnejd, strax utanför Växjö, bor drygt 700 personer. Åby/Tjureda IF är föreningen där bandyn är stor. I den egna bandyarenan spelas nu världsmästerskapet i bandy för damer. Hur gick det till?
 
12

 

Postadress:
Jönköpings DK Isopoda - Sportdykning
Tommy Lööf, Grönagatan 59 A
55336 Jönköping

Kontakt:
Tel: +46705359433
E-post: styrelsen@isopoda.se

Se all info