Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Karlslunda skytteförening har funnits i över 100 år, men under pandemin har det varit svårt att behålla skyttarna. Med hjälp av ekonomiskt stöd från RF-SISU Småland har de nu kunnat locka tillbaka sina skyttar genom gemensamma aktiviteter.
 
I friidrottsklubben IFK Växjö är det medlemmarna som är föreningen. Därför startade de under 2020 upp Aktivas råd med syfte att öka medlemsinflytandet och involvera barn samt unga i beslutsfattningen.
 
Föreningar som vill ansöka om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK) för våren 2022 (1/1-30/6) kan göra det fram till 25 augusti.
 
Tenhults IF satsar stort på barn och ungdomar. Under veckorna 26–32 bedriver de öppen verksamhet på Kabevallen där barn och unga får komma och testa på olika idrotter och aktiviteter – helt kostnadsfritt.
 
Ibland kan det vara svårt att locka medlemmar till en förening och inte minst om det handlar om en liten, relativt okänd sport. För Wexiö Rugbyklubbs del tvingades de tänka om från början – och skapa ett helt nytt träningskoncept!
 
När Catharina Wedin tillsammans med maken Bo flyttade till Växjö under förra året fanns inte rullstolsdans hos Neuroförbundet i Kronoberg. Paret var inte sena på att starta upp dansen som snabbt blev en omtyckt och populär aktivitet hos medlemmarn...
 
Nu passar vi på att önska alla idrottsvänner en glad sommar!
 
Sportscamp är inget nytt i Strömsnäsbruk i Markaryds kommun, det har nämligen varit en återkommande sommarlovsaktivitet för barn och ungdomar i elva år. Nytt för i år är däremot Parasportcamp.
 
Första veckan på sommarlovet genomförs basketskolan av Oskarshamns Basketbollklubb tillsammans med Oskarshamn kommun, något som varit en återkommande sommarlovsaktivitet för barnen sedan 1996.
 
Centerpartiets Annie Lööf besökte nyligen Furulidshallen i Aneby. Från Aneby SK deltog Kenneth Råsberg, Sören Aronsson och Niklas Lindberg. Besöket skedde på eget initiativ från partiledaren som var intresserad att veta mer om den nya inomhushalle...
 
Vi söker en idrottskonsulent, tillsvidareanställning på 100%, till Kalmar län med placering i Västervik. Arbetsområdet är främst Västervik med kringliggande kommuner.
 
Årligen möter RF-SISU Småland förtroendevalda och tjänstepersoner i många av Smålands kommuner. Nyligen mötte vi Habo kommun för goda diskussioner om den lokala idrotten.
 
Vi söker en idrottskonsulent, tillsvidareanställning på 100%, till Kronobergs län med placering på kansliet i Växjö. Arbetsområdet är främst Tingsryd och Växjö kommuner.
 
Stipendiefonden är till för stöd till Parasportverksamhet i Kalmar län. Stipendiet som delas ut är en gåva från Föreningen Regionlabbet för idrott och hälsa. 2021 års stipendiat är Benny Jonsson som bedriver ett parasportlag i fotboll i Kalmar FF.
 
Vilka idrottsfrågor är heta inför valet i höst? I Nybro (5/5) och Växjö (16/5) genomförs panelsamtal där kommunens politiker svarar på dina frågor. Ta chansen!
 
12

 

Postadress:
Jönköpings DK Isopoda - Sportdykning
Tommy Lööf, Grönagatan 59 A
55336 Jönköping

Kontakt:
Tel: +46705359433
E-post: styrelsen@isopoda.se

Se all info